Kaikkina vuodenaikoina

Lammassaaren mökillä on vietetty varsinkin pääsiäisiä, juhannuksia, kesä- ja syyslomia. Myös hiihtolomalla olemme siellä käyneet useamman päivän retkellä. Talvella ja kevättalvella ennen jäiden lähtöä, yleensä hiihdämme jäitä pitkin saareen vajaan kilometrin matkan.

Erään kesäkuun alussa huomasimme, että saunan ulko-oven vieressä roikkuvaan halkokiikkuun oli tehty linnunpesä. Juhannusviikon aikana linnunpoikaset vahvistuivat ja lähtivät yksi kerrallaan pesästä. Taustalla oikealla ylhäällä näkyy aitta.

Syksyllä on aika kaataa puita ja sijoitella ne kuivumaan halkomista varten. Hirsimökin takakulmalta kaadettiin kuusi, joka oli toiminut turhaan hyönteissuojana ja varjostanut takapihaa vuosia. Mökki näkyy kuvassa keskellä jättikuusen oikealla puolella.

Talvella laiturin penkki toimii vaikkapa suksi- ja sauvatelineenä. Jäällä voi tehdä pitkiäkin hiihtolenkkejä ja pääsiäisaikoina luistellakin.

Hirsimökki lämpenee varaavalla vuolukivitakalla saunan kiukaan tuoman lämmön lisäksi. Kaasulämmittimen ohessa on käytössä myös kaasujääkaappi, jossa on pakastelokero. Kaasuhellan ja -uunin vieressä on tiskipöytä, josta vesi menee putkea pitkin ulos. Juomia ja joitakin ruoka-aineita säilytetään myös maakellarissa kaasujääkaapin lisäksi. Mökillä voi tehdä etätöitä, sillä siellä on aurinkopaneelien lisäksi aggregaatti, jolla voi ladata tietokoneita ja älylaitteita sateisina tai pimeämpinä päivinä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita